Please upgrade the hardware for support the latest firmware

Wanneer er in het scherm het volgende bericht komt te staan “Please upgrade the hardware for support the latest firmware” is dit meestal een teken dat de software op uw microsd verouderd is.

r4i-sdhc-errorplease-upgrade-the-hardware

Deze melding is op twee manieren op te lossen.

De makkelijkste oplossing is om de systeem tijd van de DS bijvoorbeeld een paar jaar terug te zetten. U bent er dan net zo lang van de melding af als u de tijd terug zet. Wanneer u verder geen problemen met de kaart ondervind is dit in principe voldoende.

De beste manier is om nieuwe software op het micro sd te plaatsen.en en vervolgens de kaart zelf te updaten maar dit is iets bewerkelijker. Dit gaat als volgt:

De software kan gedownload worden op de deze pagina. Het is verstandig om altijd de nieuwste versie te nemen (= hoogste nummer).

Ik zou in eerste instantie alles van de kaart verwijderen behalve de mappen Spel en Film  Vervolgens kunt u verder gaan bij stap 6 van de installatiehandleiding. Mocht dit geen resultaat hebben dan zou u de volledige stappen van de handleiding kunnen volgen (de kaart dus formatteren). Let er wel op dat u dan eerst uw spellen kopieert naar uw pc, anders bent u deze kwijt.

Plaats een reactie