Software update via Wifi

Een van vele opties van de R4i SDHC 3DS kaart is de mogelijkheid om software update te doen op zonder tussenkomst van een computer door middel van de Wi-Fi update.

Zorg ervoor dat er een beschikbaar WiFi-netwerk is voordat u begint met updaten van uw R4i-SDHC 3D-flashkaart.  LET OP een DS lite kan enkel met uw Draadloos netwerk communiceren als deze beveiligd is volgens het WEB protocol tegenwoordig staan veel Routers op WPA(2) welke de DS lite niet ondersteund.

R4i SDHC 3DS kernel update process

  1. Plaats het MicroSD kaartje in de R4i SDHC 3DS kaart en plaats deze vervolgens in uw DS. Zet de DS aan en start een spel op waarin Wi-Fi ondersteund wordt bijvoorbeeld Mario Kart. Selecteer “NINTENDO WFC”  op vanuit het hoofdmene om in de Wi-Fi configuratie te komen.
  2. Nadat u  gedrukt heeft op “NINTENDO WFC”. Selecteerd u  “NINTENDO WFC SETTING” om verder te gaan met de Wi-Fi configuratie.
  3. In het onderste scherm zal er na drukken op “NINTENDOWFC SETTING” een blauwe knop verschijnen druk hierop. “NintendoWi-Fi Connection Settings”
  4. Vervolgens zullen er drie connectie verschijnen. Dit betekend dat u drie verschillende configuraties kan instelllen bijvoorbeeld thuis, bij vrienden of in een restaurant.
  5. Kies een connectie welke nog niet in gebruik is en druk op  “Search for an Access Point” om te zoeken naar beschikbare Wi-Fi access points.
  6. Zorg ervoor dat het Wi-Fi netwerk beschikbaar is als de NDS aan het zoeken is voor beschikbare netwerken.
  7. In het voorbeeld zijn er twee Wi-Fi access points gevonden,  “ChinaNet-jRhj” om met dit netwerk te verbinden is een wachtwoord nodig. Het andere access point “TP-LINK” heeft geen wachtwoord nodig. Beide netwerken geven aan dat ze redelijk sterk zijn wat signaal betreft. We zullen in het voorbeeld verbinding maken met “TP-LINK” waarbij geen wachtwoord vereist is. Het is ook mogelijk om met “ChinaNet-jRhj” te verbinden indien het wachtwoord bekend is.
  8. Sla deze verbinding op en hij is klaar voor gebruik.
  9. Terug naar het  R4i SDHC 3DS WIFI configuratie hoofdmenu.
  10. Verbinding 1 “Connection 1” zal tonen dat deze gereed is “Ready”. Dit betekend dat de Wi-Fi verbinding succesvol is aangemaakt.
  11. De verbinding kan getest worden met  “Test Connection”. Wanneer het access point een wachtwoord nodig heeft kan dit gedaan worden met de knop “Edit” naast WEP key.
  12. Nadat de Wi-Fi  verbinding succesvol is aangemaakt is het eenvoudig om uw Software automatisch te updaten via de DS door in het menu op de Wifi engine te klikken.
In het  onderstaande filmpje is deze procedure te zien voor een DSi. De kaart die in het begin van het filmpje te zien is een wat oudere kaart maar  de procedure is hetzelfde voor de 3DS kaart.

Plaats een reactie